Vrouwen meer bewust van sjansen, mannen zien signalen anders

Het bekende verhaal dat kerels niet echt signalen op pakken, weten we al best lang. Alleen hoe zit dat dan eigenlijk? Uit onderzoek* van datingsite PARSHIP  kwam als bevindingen naar boven dat mannen vooral subtiele contact als flirten interpreteren, hoewel vrouwen veel meer zoeken achter veel oogcontact. Een mismatch in flirten dus? 

Dat lichaamstaal een cruciaal onderdeel van communicatie is, is een gegeven. Bij gelegenheid gaat dat bewust, somtijds niet bewust. Hoe zijn vrijgezellen mannen en vrouwen hierin? Een flinke meerderheid v/d mannen (76,7%) als de vrouwen (85,5%) is zich bewust van de signalen die zijn of haar de taal vh lichaam bij een afspraakje afgeeft. Mannen missen veel meer tekens.

Pakt de Nederlandse single de tekens wel op?
Vrouwen zijn een tikkeltje standvast: om en nabij 90% van deze groep is overtuigd dat zij kan zien dat haar afspraakje met haar aan het flirten is. Dat in mindere mate mannen daar zo over denken (73%) sluit wel aan bij het cliché dat jongens flirtsignalen niet zo goed oppikken. Hoewel 40% van de dames herhaald oogcontact als flirten zien, is het aantal jongens dat een hete blik ziet als sjansen een stuk minder met 30%. 

48% van de gozers en 42% van de meiden begrijpen wat er gaande is als zijn/haar date zacht en onopvallend even de ander aanraakt. Complimenten geven staat voor beide mannen/vrouwen op een prima derde plaats: 12% v/d mannen en 18% van de dames trekt hier gevolgtrekkingen uit.

Man betaalt bon, het vrouwelijke geslacht verdeelt veel liever
Terwijl er dus een heel klein twist zit in versiergedrag tonen en dat goed oppikken, denkt de kerel nog indruk te maken met zijn portemonnee. Geen oogcontact of complimentjes: 45% v/d jongens acht dat hij de rekening moet betalen. De meiden zijn in mindere mate ouderwets ingesteld; nog zeker geen vierde die de bon aan haar afspraakje overlaat. Zij delen de bon veel liever (30%). Grappig: exact 0% van de dames vindt dat zij de rekening op moet pakken. Jongens vinden dat ook onzin: een schamele 0,5% laat zich zielsgraag trakteren. 
*n=1584

Over PARSHIP
Met een succesratio van 38%, een speciaal ontwikkelde test en webpagina met datingtips en -adviezen is PARSHIP dé matchmaker en datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland. Volg ons eveneens op Twitter en Facebook.

Noot voor redacties
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Femke van der Hoeven (Country Manager PARSHIP NL)
email: femke.vanderhoeven@parship.com 

Reacties

You are right that women are more expert to catch the flirty person than men. This is their quality but i think their meeting with many man is the reason of this quality anyway we shouldn't flirt with others if we want others not to do it with us.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
566579
Onthoud mijn gegevens!