Vrouwen meer bewust van sjansen, mannen zien signalen anders

Het bekende verhaal dat kerels niet echt signalen op pakken, weten we al best lang. Alleen hoe zit dat dan eigenlijk? Uit onderzoek* van datingsite PARSHIP  kwam als bevindingen naar boven dat mannen vooral subtiele contact als flirten interpreteren, hoewel vrouwen veel meer zoeken achter veel oogcontact. Een mismatch in flirten dus? 

Dat lichaamstaal een cruciaal onderdeel van communicatie is, is een gegeven. Bij gelegenheid gaat dat bewust, somtijds niet bewust. Hoe zijn vrijgezellen mannen en vrouwen hierin? Een flinke meerderheid v/d mannen (76,7%) als de vrouwen (85,5%) is zich bewust van de signalen die zijn of haar de taal vh lichaam bij een afspraakje afgeeft. Mannen missen veel meer tekens.

Pakt de Nederlandse single de tekens wel op?
Vrouwen zijn een tikkeltje standvast: om en nabij 90% van deze groep is overtuigd dat zij kan zien dat haar afspraakje met haar aan het flirten is. Dat in mindere mate mannen daar zo over denken (73%) sluit wel aan bij het cliché dat jongens flirtsignalen niet zo goed oppikken. Hoewel 40% van de dames herhaald oogcontact als flirten zien, is het aantal jongens dat een hete blik ziet als sjansen een stuk minder met 30%. 

48% van de gozers en 42% van de meiden begrijpen wat er gaande is als zijn/haar date zacht en onopvallend even de ander aanraakt. Complimenten geven staat voor beide mannen/vrouwen op een prima derde plaats: 12% v/d mannen en 18% van de dames trekt hier gevolgtrekkingen uit.

Man betaalt bon, het vrouwelijke geslacht verdeelt veel liever
Terwijl er dus een heel klein twist zit in versiergedrag tonen en dat goed oppikken, denkt de kerel nog indruk te maken met zijn portemonnee. Geen oogcontact of complimentjes: 45% v/d jongens acht dat hij de rekening moet betalen. De meiden zijn in mindere mate ouderwets ingesteld; nog zeker geen vierde die de bon aan haar afspraakje overlaat. Zij delen de bon veel liever (30%). Grappig: exact 0% van de dames vindt dat zij de rekening op moet pakken. Jongens vinden dat ook onzin: een schamele 0,5% laat zich zielsgraag trakteren. 
*n=1584

Over PARSHIP
Met een succesratio van 38%, een speciaal ontwikkelde test en webpagina met datingtips en -adviezen is PARSHIP dé matchmaker en datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland. Volg ons eveneens op Twitter en Facebook.

Noot voor redacties
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Femke van der Hoeven (Country Manager PARSHIP NL)
email: femke.vanderhoeven@parship.com 

Je eerste ontmoeting!

Eindelijk is het zover: de allereerste afspraakje. Je hebt er zeker wel dagen naar uit gekeken en kunt van de spanning niet ophouden om erover te praten.

Hier bij geven we je zes goede tips! 

Eerste indruk

Uit recent onderzoek kwam als bevinding naar boven dat je slechts 12 minuten hebt om een opbouwende indruk te maken. Een eerste afspraak let als eerste op jouw smile, frisse adem en oogcontact dus zorg dat je die 3 zaken voor elkaar hebt.

Verwacht niet je droomprins

Staar je niet blind op dit ene persoon en die ene afspraakje. Geef ieder persoon een kans - ook al voldoet een individu niet direct aan jouw berekeningen. Wees open voor wat nieuws en verruim jouw horizon.

Leuke date

Bedenk een leuke ruimte voor jullie eerste ontmoeting maar wees niet te enthousiast. Vermijd locaties waar je niet lastig met elkander kunt praten, zoals tijdens de film. Je wenst op zo’n 1e afspraak tuurlijk alles van de ander te weten komen.

Veiligheid voor alles

Je weet nog niet helemaal wat voor vlees je in de kuip hebt, dus spreek zeker nooit bij één van jullie 2 thuis af. Zeker bij een blind eerste afspraakje is dit zeker geen goed idee. Zorg ervoor dat je met jouw eigen vervoer gaat en afspreekt op een plek waar meer personen zijn.

Schoonheid

Een eerste indruk is van belang, dus grijp je kans je mooiste kant te tonen. Ga voor een natuurlijke look, een lekkere parfum en kies je kleding,  uit op basis van waar de eerste afspraak zich gaat afspelen.

Keep it casual!

Houd het luchtig en probeer niet over dingen te praten die je irritant vindt. Negatieve dingen schrikt af. Babbel over positieve zaken en wees open en openhartig. Ben je op zoek naar iets serieus? Maak dat dan meteen helder.

 Veel geluk bij je eerste ontmoeting!

Via een internetsite daten in het bijzonder veel gebruikt door 40-plussers

Uit gisteren gepubliceerde CBS-getallen bleek dat de ontwikkeling van online daten hoofdzakelijk is gebruikt wordt door 40-plussers op de markt. Het CBS zegt dat twintigers veel vaker gaan samenwonen of trouwen dan vijftigers alleen als deze laatste groep gaat samenwonen of in de echt verbonden worden, dan hebben zij hun liefdespartner wel vaker met gebruikmaking van het internet ontmoet.

Leuke bevindingen

Uit analyse van de site PARSHIP kwam als bevindingen naar boven dat in de echt verbonden worden nog steeds erg populair is bij singles onder de 40 jaar. 72 % van de dertig- tot 40-jarigen en zelfs iets meer dan 83 procent van de 18- tot 29-jarigen wil trouwen op het moment zij de ware hebben gevonden. Uit een test kwam als bevindingen naar boven tevens dat men boven de 40 jaar oud helemaal geen enorme wens bezit om te trouwen. Mocht in de echt verbonden worden wel een enorme wens van de geliefde zijn, dan doet circa 33% hier niet moeilijk over. De meesten onder de 40 jaar oud zien het liefst een trouwfeest met alles erop en eraan, zoals in de echt verbonden worden in het geheel in het wit in een kerkgebouw, hoewel de ouderen het liefst gewoonweg naar het stadhuis gaan en het zo laten.

Mannen willen liever een ouderwetse trouwerij dan vrouwen

Eveneens apart is dat jongens meer waarde hechten aan een traditionele bruiloft dan dames. Twee derde van de singles onder de 30 jaar oud en om en nabij de helft van de 30 tot 40 jarigen zien graag naast een ouderwetse ceremonie tevens een ceremonie in een kerkgebouw in een spierwitte trouwjurk en knap pak. Een ruime 25% van de vrijgezellen onder de 40 vindt uitsluitend een huwelijksceremonie bij de burgerlijke stand genoeg, maar dan wel ‘in het wit’. Vrijgezellen ouder dan 40 jaar daarentegen, genieten liever een ceremonie op het stadhuis zonder een witte jurk en trouwpak.

Indien het gaat om trouwen in een kerkgebouw en ‘in het wit’, blijken de meeste kerels juist romantisch te zijn. 44 procent trouwt het liefst op deze wijze, voor vrouwen ligt dit aantal op 23 procent. 

 Tot zover weer deze blog!  

Van zachte rock tot keiharde metal: welke muziekuitvoering helpt bij liefdesverdriet?

Een enquête onder PARSHIP-leden* wijst uit dat rockballads het meest favoriet zijn bij mensen met verdriet vd liefde. Deze individuen luisteren niet graag naar klassiek of Nederlandstalig. 

Hoewel er dikwijls wordt uiteengezet dat tijd diverse wonden verhelpt, is voor veel individuen met een gebroken hart passende nummers een cruciale troost. De opinies verschillen echter wel als er wordt gevraagd welke nummers de meeste troost bieden bij verdriet vd liefde.

Van zwoele muziek tot ongeveer Rammstein
Hoewel meiden bestaande uit hartzeer in het bijzonder luisteren naar iconische nummers bijvoorbeeld Whitney Houston’s “I will always love you”, Jonge Adele's “Someone like you” of Onze Gordon met “Kon ik maar even bij je zijn”, hebben gozers eenduidige voorkeur voor het wat hardere werk. Naast Metallica’s “Nothing else matters” is evenzeer “Ohne Dich” van Rammstein favoriet bij hartzeer. 

Een beetje knuffelrock als vrolijkmaker?
Van allerlei soorten is rock de enige echte nummer een. Zo’n 28 procent van de respondenten wordt getroost door rockklassiekers tijdens liefdesverdriet. Meiden zien liever soul-en bluesnummers in zo’n periode. Nagenoeg een kwart van de vrouwelijke deelnemers luistert naar deze nummers en slechts 15% van de kerels geeft de keuze aan R. Kelly en Aretha Franklin. 19% v/d dames selecteert voor klassieke muziek, tegen 13% van de jongens. 

Zware gitaarsolo's in plaats van populaire muziek
Iets aanzienlijk minder dan een op de tien gozers(9 procent) uit zijn liefdesfrustaties met behulp van zijn air guitar te bespelen met heavy metal op de achtergrond. Voor beide groepen geldt dat hiphop of techno niet favoriet zijn als troostmiddel.  Hetzelfde is waar voor smartlappen: slechts een op de honderd deelnemers voelt zich minder verdrietig door Andre Hazes of zelfs Frans Bauer.  

Vraagstelling: Welke muziek troost jou of wat hoor jij het liefst bij hartzeer?

- Zachte en iets hardere rock (in totaal 28%, heren 32%, dames 25%)
- Rhythm & Blues, soul (totaal 20%, heren 15%, vrouwen 25%)
- Klassiek (totaal 16%, heren 13%, dames 19%)
- Populaire top 40 (totaal   9%, mannen 8%, dames 9%)
- Dance, house (totaal   8%, heren 8%, vrouwen 7%)
- Keiharde metal (totaal  5%, heren 9%, dames 2%)
- Jazz muziek (totaal  4%, heren 3%, dames 5%)
- Hip-hop en rap (totaal   2%, heren 3%, vrouwen 2%)
- Techno, Drum & Bass (in totaal   2%, heren 3%, dames 2%)
- Electric (totaal   2%, mannen 4%, vrouwen 1%)
- Relaxte reggae (totaal   2%, heren 1%, vrouwen 2%)
- Punk (totaal  1%, heren 1%, dames 1%)
- Volksmuziek (totaal 1%, mannen 1%, dames 0%)
*N=2066 respondenten

Dating profiel aanmaken

Dating tips! - Profiel

Wanneer je hebt besloten om online te gaan daten maak je natuurlijk een eigen profiel aan op een datingwebsite naar jouw voorkeur. Hieronder volgen een paar tips  over hoe je je profiel kunt opstellen. Het is erg belangrijk dat je daar de tijd voor neemt.

- Geef een goed beeld van jezelf

- Vertel bijv. wat je graag doet in je vrije tijd

- Neem de tijd om je profiel op te stellen – je profiel is uiteindelijk waar op mensen jou beoordelen

- Plaats foto’s

- Naast dat je foto’s plaatst, is het ook belangrijk dat deze recent zijn

- Wijzig regelmatig je profiel, op deze manier onderscheid je je van de rest

- Als laatste is het natuurlijk erg belangrijk dat je laat weten wat voor persoon jij zoekt!

- Omschrijf welke karaktereigenschappen je bijvoorbeeld belangrijk vindt

Succes bij het aanmaken van je eigen profiel!

Games spelen en teveel spieren kweken zijn missers in de liefde

Uit een vragenlijst van de site PARSHIP kwam naar voren dat singles afknappen op online gaming en fanatieke krachtrainers. Hobby’s als lekker cultuur snuiven en reizen scoren wel veel positieve punten.

Sommige vrijgezellen doen er waarschijnlijk verstandig aan hun hobby nog eventjes tegen niemand te zeggen, op het moment dat ze gaan daten. Uit een onderzoek kwam als resultaat naar boven dat dat 2.000 vrijgezellen vinden dat gamen en spieren kweken vurige love-killers betreffen. Om en nabij 20% van de meiden vindt online gamen een afgang. Van iets meer dan 23% van de heren moeten de dames de gewichten laten stilliggen. Zij vallen niet op gespierde vrouwen.  

Verschillen in geslacht

Maar als we de mannen/vrouwen omdraaien, lijkt het ontzettend mee te vallen: enkel 10% van de kerels walgt ervan als een geliefde veel online games speelt. En maar 13% van de vrouwen vindt het niet aantrekkelijk als een man aan bodybuilding doet, dat is niet veel.

Naast veel games spelen en bodybuilding, is het gevaarlijk om extreme sporten als vrijetijdsbesteding op je date profiel te zetten; 12% ziet haar date liever niet bungeejumpen danwel free-runnen.

Actieve singles maken aanzienlijk meer kans

Vrijgezellen zijn liever zeker niet suf edoch tevens niet ál te avontuurlijk: uit het onderzoek bleek dat actieve vrijgezellen juist punten scoren. Vrijetijdsbestedingen als dansen, snowboarden en sporten in de sportschool vallen bij een kwart in de smaak. Een gunstige tweede is het bijwonen van festivals of films/theater: culturele hobby’s worden door 18% van de vrijgezellen beschouwd als een pluspuntje. Dingen van de wereld zien maakt de top drie volledig: 15% acht het interessant als de ander gaarne dingen van de wereld wil zien.

Als je wilt dat je datingprofiel positief wordt gewaardeerd door jouw toekomstige date, weet je nu in ieder geval wat je erop moet zetten. Maar ook wat je er niet op moet zetten.

Succes!